Descrierea proiectului

„The Gamification of employment” este un proiect cofinantat de Comisia Europeana, prin programul Erasmus+, KA2: Cooperare pentru Inovatie si schimb de bune practici. Acest proiect a inceput in Septembrie 2018 si se incheie in aceeasi luna a anului 2020, avand o durata de 2 ani. In aceasta perioada, echipa formata din cei 5 parteneri din 4 tari europene (Spania, Portugalia, Italia si Romania) au colaborat pentru indeplinirea scopurilor propuse.

Scop și obiective

Scopul principal al acestui proiect este acela de a identifica, îmbunătăți și evalua cele mai semnificative competențe transversale cu scopul de a promova ocupabilitatea tinerilor, în special a celor cu mai puține oportunități, prin utilizarea jocurilor de societate ca instrument de facilitare și integrare. Acest lucru se realizează în același timp cu creșterea nivelului de calitate al metodelor pedagogice și se creează un număr mai mare de metodologii de utilizat în general și mai specific cu tinerii cu mai puține oportunități sau cu risc de excluziune socială.

Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără

  1. Să creeze practici inovatoare în domeniul tineretului, folosind jocurile de societate ca metodologie, pentru a identifica, îmbunătăți și evalua abilitățile sau competențele generice cele mai recunoscute, abilitati ce vor fi dezvoltate în timpul simulării contextelor cu utilizarea jocurilor de societate si extrapolate la participanții zi de zi.
  2. Creșterea transferabilității metodologiilor inovatoare și non-formale prin dezvoltarea unei platforme web de resurse multiculturale pentru lucrătorii de tineret și educatorii de tineret, prin utilizarea jocurilor de societate.
  3. Îmbunătățirea dezvoltării organizaționale a 5 instituții din 4 țări diferite, cu medii culturale și organizaționale diferite și dezvoltarea parteneriatului strategic pentru dezvoltarea produselor intelectuale in educația non-formală a tinerilor.

Rezultate

În curând

Erasmus+