Cele 7 workshop-uri

În această secțiune veți găsi cele 7 ateliere pe care le-am aplicat pentru a îmbunătăți principalele competențe pentru dezvoltarea angajabilității tinerilor. Aceste 7 ateliere au fost aplicate de două ori, pentru a evalua cât de mult s-au îmbunătățit competențele de la prima fază de testare la a doua.

Trebuie să luați în considerare faptul că atelierele sunt întotdeauna însoțite de jurnalul unui participant, unde își pot nota sentimentele și emoțiile cu privire la activități și de o foaie de observație pe care observatorii o completează. Observatorii sunt persoane  care rămân în afara jocului și care trebuie doar să noteze comportamentul jucătorilor.

Înainte de a începe atelierele, participanții ar trebui să completeze o fișă de evaluare individuală, precum și alta la final. Pe de altă parte, la sfârșitul fiecărui atelier, se face o descriere, când participanții au timp să își completeze jurnalele individuale, există un anumit timp pentru a vorbi despre joc și despre sentimentele lor în timpul acestuia, iar observatorii pot scrie cele mai relevante comentariile participanților.

Workshop 1: Story Cubes – Intercunoaștere și creativitate

Primul atelier este „Story Cubes”. Cu acest joc, participanții se prezintă și încep să capete încredere în ceilalți și în facilitator. Pentru început, ei vor exprima principalele temeri și așteptări cu privire la următoarele ateliere, continuând această dinamică folosind zarurile, astfel încât să-ți dezvolte abilitatea principală a acestui boardgame: comunicarea.

Workshop 2: Pandemic. Strategic Thinking

În acest atelier se folosește un boardgame în care este esențial să colaborezi cu ceilalți pentru a putea îndeplini misiunea. Prin acest joc de colaborare se joacă pentru dezvoltarea abilității de lucru în echipă, la fel ca și pentru gândirea strategică. Salvarea lumii nu este o sarcină individuală, fiind nevoie de ajutorul tuturor.

Workshop 3: Bohnanza. The power of negotiation

După ce au jucat un joc de societate  în care lucrul în echipă a fost esențial, în acesta se va dezvolta individual, capacitatea de a negocia și de a obține cele mai mari beneficii individuale posibile. Vom deveni fermieri însărcinați să ne folosim resursele pentru a obține bani prin plantația diferitelor tipuri de fasole. Dar adversarii vor încerca să obțină la fel ca tine, așa că va trebui să știi cum să negociezi pentru a-ți crește beneficiile la maxim înainte de sfârșitul jocului.

Workshop 4: Unlock! Problems solving and scape adventures

În acest joc de escape room, veți îmbunătăți competențele pentru a rezolva problemele dificile. Datorită faptului că este un joc de lucru în echipă, se vor dezvolta abilitățile individuale în care va trebui să folosiți creativitatea și gândirea critică, precum și cele care îmbunătățesc competențele grupului, precum comunicarea eficientă. Atunci când combinați ambele competențe, veți rezolva mai bine sarcinile care vă vor ajuta să evadați.

Workshop 5: Mysterium. The wisdom of decision making

Cu Mysterium trebuie să rezolvați tradiționalul mister al crimelor, dar în acest caz, decedatul însuși va deveni spiritul care vă va ajuta la rezolvarea misterului. Jucătorii trebuie să ia deciziile corecte analizând mesajele pe care spiritul le transmite fără a vorbi, interpretând doar o serie de cărți. Este un joc de masă care combină și individualitatea și munca în echipă, dar în care esența luării deciziilor este cea mai importantă.

Workshop 6: Bohnanza. Negotiate again and create the plan

După ce am văzut cum să negociați și cum să vă folosiți resursele pentru a scoate din ele avantajul maxim, vom juca din nou Bohnanza. Regulile sunt aceleași, deci ar trebui să vă demonstrați puterea de a planta fasole și de a obține numărul maxim de monede.

Workshop 7. Story Cubes. Personal development- a neverending story

Pentru a încheia, vom repeta boardgame-ul Story Cubes. Cu acesta, vom putea exprima tot ceea ce am învățat folosind imaginile zarurilor și răspunzând sarcinilor facilitatorului. Este ultima oportunitate de a-ți dezlănțui imaginația și creativitatea.