Fundación ASPAYM Castilla y León

Fundația ASPAYM Castilla y León începe să lucreze în 2004, la doisprezece ani după înființarea ASPAYM în regiunea Castilla y León. Principalele sale obiective sunt promovarea autonomiei, drepturilor și oportunităților egale și creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități fizice, permițându-le o integrare semnificativă în societate.

În plus, ASPAYM CyL încearcă să fie o asociație de vârf, oferind utilizatorilor țintă instrumentele necesare pentru îndeplinirea acestei misiuni. Acest obiectiv este atins datorită calității programelor și activităților sale, cercetării și utilizării adecvate a noilor tehnologii.

ASPAYM CyL are un departament pentru tineret axat pe activități cu tinerii. Acest departament este membru activ al Consiliului regional pentru tineret din Castilla și Leon și face parte, de asemenea, din Consiliul permanent al tineretului din provincia Valladolid, unde ASPAYM este membru al consiliului de administrație. Facem parte, de asemenea, din rețeaua de puncte de informare pentru tineri din provincia Valladolid, ceea ce o face singura entitate a tinerilor cu diversitate care îndeplinește toate acestea.

Organizația, precum și departamentul pentru tineret, are sedii în diferite orașe din Castilla y León, cu un accent deosebit pe zonele rurale. Include Ávila, Burgos, Camponaraya (León), Cubillos del Sil (León), León, Matapozuelos (Valladolid) Palencia, Paredes de Nava (Palencia), Segovia, Valladolid și VIlladiego (Burgos).

Departamentul pentru tineret al ASPAYM Castilla y León dezvoltă numeroase activități de advocacy, educație non-formală, angajare, petrecere a timpului liber, etc. Unul dintre cele mai proeminente exemple este tabăra inclusivă dezvoltată de entitate și care are 18 ani de experiență și multiple premii, precum și proiectul de conștientizare „Pune-te în locul meu”, al cărui obiectiv principal este standardizarea dizabilităților în școli, centre comunitare, organizații de tineret etc.

În ultimii ani, organizația a marșat pentru utilizarea gamificării ca metodologie în activitățile de educație non-formală. În acest sens, ASPAYM CyL a dezvoltat jocuri de societate, jocuri video, escape rooms, escape boxes și manuale bazate pe această tehnică pentru a lucra cu tinerii, întotdeauna dintr-o perspectivă incluzivă pentru a garanta accesul egal al tinerilor cu dizabilități la toate resursele disponibile

Address

C/ Severo Ochoa 33 “Las Piedras”, 47130, Simancas, Valladolid

Telephone

+34 983140080

Contact person

Natalia Neira Carrión

natalianeira@aspaymcyl.org

Website and social networks