Rosto Solidario

Rosto Solidário (RS) este un ONG portughez (organizație neguvernamentală pentru dezvoltare), înființat în 2007. Activitatea RS își propune să încurajeze cetățenia globală și solidaritatea prin îmbunătățirea dezvoltării umane și sociale a comunităților locale.

Principiile de bază ale RS sunt participarea civică, integrarea socială, solidaritatea, crearea de rețele și parteneriatul.

Domeniul de activitate al organizării include patru domenii principale: Cooperarea internațională pentru dezvoltare, Educația pentru cetățenie globală, Voluntariat și Sprijin social bazat pe familie. Echitatea de gen, drepturile omului și incluziunea socială sunt abordate ca probleme transversale.

De asemenea, organizația consideră educația non-formală ca un vehicul pentru oportunități de învățare pe tot parcursul vieții în cadrul Global Citizenship Framework.

RS este o organizație gazdă și de trimitere acreditată pentru proiecte de serviciu voluntar european din 2011. În prezent lucrează în cadrul Corpului European de Solidaritate.

Address

R. Mte. António Joaquim Pintor 8B, 4520-239 Santa Maria da Feira

Telephone

+351256 336 001

Contact person

Paulo Costa

cooperacao@rostosolidario.pt

Website and social networks